Zeleni kotiček

Zeleni kotiček

Jesenska ponudba

V jesenskem času ponujamo v naši vrtnariji bogato izbiro cvetočih mačeh. Stalnica so velikocvetne mačehe, izredno lepe in cvetoče so mini mačehe, za posebne jesenske dekoracije s travami, heuhero, resjem, hebami in visečimi mačehami pa ustvarjamo zanimive jesenske zasaditve. Imamo bogat izbor lončnih krizantem, vse vrste trajnic in za zadnje dni v oktobru široko ponudbo rezanega cvetja in ikeban.
Več...

Sivka na našem vrtu

Sivka je še ena izmed rastlin, ki jo takoj povežemo s počitnicami ob Sredozemlju, pogosto pa jo srečamo tudi na okrasnem ali uporabnem vrtu. Z izbiro različnih vrst si lahko zagotovimo nepretrgano cvetenje skoraj vso sezono.
Več...

Jagodičevje

Za sajenje jagodičevja, se odločimo v marcu ali aprilu in takrat izberimo sončno lego ter peščeno ilovnata, dobro odcedna tla. Tla lahko dodatno obogatimo s kompostom ali mineralnimi gnojili, bogatimi s fosforjem in kalijem.

Več...

Čas za jesenske lepotice

Jesenske lepotice dobro uspevajo tako v vrtu, kot tudi v loncih in koritih. Naš vrt, balkon ali teraso bodo krasile od poznega poletja, pa vse do prvih zmrzali in še kasneje.
Več...

ROŽNE KOMBINACIJE, KOMBINACIJE…

Muhasti april nam je končno poslal nekaj dežja, ohladil jutra in večere. Pogled na cvetočo naravo pa nas opominja, da bo treba kaj tudi nasaditi in posaditi v korita, gredice in še kam.
Več...

KOMBINACIJE Z ZELIŠČI

Ko veselo kombiniramo rožice z rožico, lahko v kako kombinacijo vpletemo tudi zelišča. Lahko jih posadimo tudi samostojno, v enake lončke, morda glinene ali okrasne, lahko pa vzamemo tudi korito in ga zasadimo z zelišči. Vzamemo najpogostejša pri svoji uporabi.
Več...

Kisla repa

Tako kot vsa druga mlečno kislinsko fermentirana zelenjava je tudi kisla repa ena od najmočnejših vrst hrane, ki krepi odpornost in koristi prebavi. Zaradi velike vsebnosti vitamina C, ki se s kisanjem dodatno poveča, je še posebno dobrodošla v jesenskih in zimskih mesecih, ko primanjkuje drugih vrst zelenjave.
Več...

Barve rož

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga praznujemo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk. Ker se bliža osmi marec,je zanimivo prebrati kaj pomeni določena barva rož,ki jo podarjamo.
Več...