Predstavitev

Zgodovina

Ljubezen do narave in želja ustvarjati s pomočjo danosti zemlje je leta 2000 botrovala, da smo pričeli razmišljati o tem, da bi začeli resneje vrtnariti. Prvemu nasadu paradižnika se je leto kasneje pridružila že pestra paleta zelenjave. Naša zaveza je vseskozi bila zelenjavo pridelovati na naravi čim bolj prijazen način, zato smo se odločili za integrirano kontrolirano pridelavo zelenjave. Z leti je površina naših rastlinjakov rasla in danes se razprostirajo že na 2500 m2. Poleg pisanih plodov zelenjave v naših rastlinjakih vzgajamo še vse vrste sadik zelenjave in zelišč za vrtičkarje. Za cvetočo barvno paleto pa poskrbimo z balkonskim in sezonskim cvetjem.

Dejavnost

Pridelovanju zelenjave smo z leti dodali širok in kvaliteten izbor sadik sort zelenjave in zelišč, ki temeljijo na lastnih izkušnjah in dobrih rezultatih. V rastlinjakih pridelujemo paradižnik, papriko, kumare, bučke, solato…, vzgajamo sadike in cvetje.

Naravi prijazno

Spoštovati naravo, njene danosti in zakonitosti je naše vodilo že od samega začetka. Zelenjavo in sadike vzgajamo na naravi prijazen način, pri čemer upoštevamo navodila setvenega koledarja Marije Thun.