Zeleni kotiček

2016-03-06     |

Avtor:    

Naslov: BARVE ROŽ


Izvleček:


Besedilo:
Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga praznujemo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk.
Ker se bliža osmi marec,je zanimivo prebrati kaj pomeni določena barva rož,ki jo podarjamo.
Vsaka barva rože je povezana z določenim čustvom in razpoloženjem. Izrazi pomen odnosa med tistim, ki rožo podari, in tistim, ki se je razveseli.

RUMENA: rumena cvetlica je simbol sreče, prijateljstva, navdušenja, luksuza, uspeha, ponosa, a pomeni tudi ljubosumje.

RDEČA: rdeča roža ima rada mladost ter predstavlja močni čustvi, kot sta ljubezen in strast. Je simbol poguma, hrepenenja, želje, konstantnosti in spoštovanja. Rdeča roža je tudi simbol mladosti in navdušenja.

ORANŽNA: svojo močno ljubezen ali zadovoljstvo lahko pokažete z oranžno rožo. Je simbol želja. Ta živa barva predstavlja zadovoljstvo, samozavest in strast do življenja.

ZELENA: ta osvežilna barva predstavlja zdravje, svežino in prinaša srečo. Zelena cvetlica prinaša sporočilo udobja, preporoda in optimizma.

BELA: bela barva že sama po sebi pomeni mir in čistost. Je simbol čistosti, usmiljenja, nedolžnosti in tišine. Predstavlja tista najbolj čista in iskrena čustva, tudi eleganco in skromnost.

ROŽNATA: elegantna rožnata cvetlica privablja za¬ljubljence. Rožnata je barva ljubezni, kdor ti podari rožnato rožo, ti želi izpovedati ljubezen in strast. Je simbol posebnosti in miline. Temna rožnata predstavlja hvaležnost in naklonjenost.

BARVA SIVKE: barva sivke predstavlja lepoto, usodo in občudovanje. Je simbol kemiline, prefinjenosti in elegance. Cvetlice v barvi sivke ženskam prinašajo sporočilo o njihovi posebni ženski lepoti.

MARELIČNA: z njo izrazimo simpatije, prijateljstvo ali prijaznost.

MODRA: modre rože zmanjšajo stres in skrbi. Predstavljajo resnost, odprtost in mir. Modra roža daje hladen vtis in je popolno darilo za muzo ali umetnika oziroma umetnico.

ŠKRLATNA: ta barva je povezana s kraljevimi stvarmi in ceremonijami. Škrlatna roža je simbol ponosa, dostojanstva in uspeha.


Arhiv

2014-01-30

Naslov:KISLA REPA
Tako kot vsa druga mlečno kislinsko fermentirana zelenjava je tudi kisla repa ena od najmočnejših vrst hrane, ki krepi odpornost in koristi prebavi. Zaradi velike vsebnosti vitamina C,ki se s kisanjem dodatno poveča, je še posebno dobrodošla v jesenskih in zimskih mesecih, ko primanjkuje drugih vrst zelenjave.

2011-09-26

Čas za jesenske lepotice
Jesenske lepotice dobro uspevajo tako v vrtu, kot tudi v loncih in koritih. Naš vrt, balkon ali teraso bodo krasile od poznega poletja, pa vse do prvih zmrzali in še kasneje.

2011-03-29

Jagodičevje
Za sajenje jagodičevja, se odločimo v marcu ali aprilu in takrat izberimo sončno lego ter peščeno ilovnata, dobro odcedna tla. Tla lahko dodatno obogatimo s kompostom ali mineralnimi gnojili, bogatimi s fosforjem in kalijem.

Izdelava spletnih strani optim-pro.com.